Accu voeding

Om de Primavista ook los van een stopcontact te gebruiken bieden we de mogelijkheid om de lamp via een speciaal snoer aan te sluiten op een USB uitgang. Met een 25.800 mAh powerbank heb je minimaal 6,5 uur lang licht, dat van begin tot eind op volle sterkte brandt!

Hoe werkt het:

- je hebt in ieder geval het speciale Primavista step-up snoer nodig, dat de 5 volt van USB omhoog brengt naar de 24 volt die de lamp nodig heeft. Je krijgt daar ook 2 stevige elastieken bij om de powerbank aan de lessenaar vast te maken. Het snoer is verkrijgbaar in 2 lengtes: 80 cm en 130 cm. Als je altijd zit bij het spelen volstaat 80 cm (dan heb je niet allemaal extra snoer dat je weer ergens moet wegwerken). Wil je ook staan, neem dan 130cm

- heb je al een powerbank, dan kun je die gebruiken mits hij 2 ampère kan leveren. Als het goed is staat ergens het amperage vermeld. Per 10.000 mAh capaciteit van de powerbank kan de lamp ruim 3 uur branden. Gebruik je een dimmerlamp in gedimde stand dan kan de lamp nog langer branden! 

 - je kunt ook in onze webshop een prima voordelige powerbank bestellen. Die heeft 26.800 mAh opslagcapaciteit, goed voor minimaal 6,5 uur. Ook heeft deze een extra USB uitgang, zodat je tijdens het spelen ook je telefoon kan opladen! (Dit gaat uiteraard wel ten koste van de tijd die de lamp kan branden). Bij de powerbank zit een heel kort oplaadsnoertje waarmee je hem aansluit op een USB uitgang van een of andere lader.

- je kunt in de webshop ook een kant en klaar ladertje voor de powerbank kopen met een langer snoer. Wel zo handig!

 

LET OP: op een powerbank kan één lamp branden. Doorschakelen is dus niet mogelijk!

 

WAAROM EEN LOSSE BATTERIJ?

Vaak denken klanten dat het wel mogelijk moet zijn om een paar AA batterijtes in de lamp te stoppen. Helaas kan ook Primavista niet om de natuurwetten heen. Meer licht betekent nou eenmaal meer stroom. Ook al is de lichtbron de zuinigste die momenteel bestaat (LED), door de hoeveelheid licht en de kleurtemperatuur ervan gebruikt Primavista meer stroom dan lampen van andere merken die wel op ingebouwde batterijen werken. Maar die lampen geven dan ook beduidend veel minder licht, dat ook blauwer van kleur is, omdat dat zuiniger is.

Maar bekijk het van de positieve kant: door de powerbank onderaan de lessenaar te bevestigen, wordt het geheel veel stabieler! En dan is een zwaar muziekboek geen probleem meer.