Gebruikerservaringen

De Primavista heeft veel veranderd in mijn leven als musicus: eindelijk goed licht op mijn muziek! In kerken en op concertlocaties die van zichzelf een slechte verlichting hebben is de Prima Vista een uitkomst.

Met mijn strijkkwartet gebruik ik de Prima Vista veelvuldig: wat het publiek ziet is slechts een elegant zwart streepje waar een waterval van licht uit valt. Voor het samenspel met mijn kwartetgenoten staat niets in de weg: je kunt elkaar goed zien dankzij de dunne lichthouder. Het eenvoudige doorschakelen van de bedrading zorgt ervoor dat een wirwar van draden wordt vermeden. Ook thuis gebruik ik de Primavista: het studeren is een genot geworden vanwege uitstekend licht. In orkesten is het heerlijk: je plugt gewoon jouw Prima Vista in bij de lamp van je buren. Nooit meer zonder!

 

Franc Polman, concertmeester Eik en Linde, violist Orkest van de Achttiende Eeuw

 

Dit is de perfecte lessenaarlamp! Het licht is gelijkmatig, helder en sterk genoeg om werkelijk alles te kunnen zien.

De lessenaarlamp is makkelijk te monteren en past op verschillende soorten lessenaars. De constructie is opvallend stabiel, geen enkel gewiebel van lamp of licht. Het is mogelijk de lamp zo te richten dat van hele kleine tot hele grote partituren alles gelijkmatig en goed verlicht is. Dus geen dode hoeken meer...Ook heb ik goede ervaringen met allerlei verschillende papiersoorten- en kleuren- alles is altijd goed leesbaar (ook de potloodaantekeningen!)

Maar deze lamp is behalve praktisch ook heel elegant en mooi. Het is een lichte constructie, fraai vormgegeven en bijzonder sierlijk en minimalistisch van uiterlijk. Prachtig om te zien.

nogmaals dank en hartelijke groet,

 

Katharina Schönberg, violiste Het Balletorkest

 

Als muzikant op leeftijd tob je wat af met  te zware en niet afdoende lessenaarverlichting. Maar daar waren de lampjes van Jan! Samen met een aangepaste leesbril (leesafstand 85 cm) losten die alle  leesproblemen op.

En wat zo prettig is, de lampjes zijn zo licht dat ze zich ook bijzonder makkelijk laten vervoeren, ook in grotere aantallen. Dus 'gefundenes Fressen' voor ensembles, in ieder geval het mijne.

 

Freek Borstlap, gambist en artistiek leider van The Spirit of Gambo

 

 

 

 

 

 

Naar nu pas écht blijkt, hebben mijn collega's en ik tijdens onze 'mobiele' optredens jaren zitten prutsen met slechte verlichting, draadjes, batterijen, etc...

Want, daar verscheen opeens - als een duveltje uit een doosje - de 'Prima Vista" van onze gewaardeerde collega musicus Jan Insinger.

Afgelopen met het gedoe: kraakheldere verlichting en ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk.

Warm aanbevolen!

 

Wouter Schmidt, violist en altviolist

Reisleider muziekreizen bij Hannick reizen

 

Ik nam vaak mijn eigen lamp mee naar concerten in kerken of kasteelzalen. Daar had ik jaren problemen met een gewone staande lamp die naast de vleugel staat en dan vanaf het podium het publiek in de ogen schijnt. Dat is nu verleden tijd. De Prima Vista is zo licht dat je het veilig aan tere lessenaars van fortepiano’s kunt bevestigen. Dit is echt een MUST!!! voor alle (forte)pianisten!! 

 

Riko Fukuda, fortepianiste

 

 

 

 

De lamp is top:

'Primavista, eindelijk een echte oplossing voor concerten in het veelvoorkomende halfduister. Eenvoudig in gebruik, superieur in effect.'

 

Kees Koelmans, docent Conservatorium van Amsterdam,                                                

violist Orkest van de Achttiende Eeuw

 

 

 

Primavista is een geweldige lamp waarbij werkelijk over alles is nagedacht. Het doorlussen en het feit dat ze makkelijk en stevig op een vouwlessenaar zijn te monteren tezamen met de breedte en kwaliteit van het licht maakt dat je niet anders meer wil!

 

Heleen Hulst, violiste in o.a. Nieuw Amsterdams Peil en de Van Swieten Society

comment image

De lampjes zijn heel goed voor ons, omdat ze een stil en breed licht verspreiden waarin het goed toeven is.

Het publiek ziet alleen mooi vormgegeven, strakke lampen zonder door techniek gehinderd te worden. Het doorlussen is ideaal, simpel en snel. Wij zijn er heel blij mee.

Bart van Oort, fortepianist, docent Koninklijk Conservatorium den Haag, oprichter van de Van Swieten Society

comment image

Beste Jan,
In de 75 jaar dat ik viool speel heb ik nog nooit zulk goed helder duidelijk licht gehad. Veel dank voor je vernuft.

Marta Stapert, bevlogen amateur

comment image

A colleague loaned me an elegant Primavista lamp last year and I was immediately convinced of its greatness. It was like no other music lamp I'd encountered: it provides strong light over the entire score that is a warm and friendly color, not cold-looking. It's lightweight, attaches to the music desk easily, comes with a long cable, and even if you drop it, it keeps on working! The neck is flexible so the lamp fits easily in a small bag (carry on size!) and go with you everywhere. I was so pleased with the lamp that I ordered a second one for teaching. My students love it, and my colleagues always want to know where I got it. Dealing with Jan Insinger has been very easy - he answers queries immediately, ships just as quickly, and seems as warm and friendly as his lamps. Thank you!

Marcia Hadjimarkos, fortepiano and harpsichord player

comment image

The lamps are fantastic. Very good light, I like the dimming function. Even 3 pages on the music stand are easy to read. And they don´t blind other people, sitting opposite or next to me.

Michael Brüssing, Esterházy ensemble

comment image

De lessenaarlamp van Prima Vista is een schot in de roos. We hebben kort na elkaar twee lampen aangeschaft en ze bevallen geweldig. Op een metalen lessenaar zitten ze als gegoten en ook op een dirigeerlessenaar voldoet het licht uitstekend. Het is een brede, fraai vormgegeven  lamp waardoor ook grotere partituren goed belicht worden, en voorzien van een lange hals waardoor het licht goed gericht kan worden. De lamp schijnt niet in het publiek en de musici hebben er ook geen last van. Alle materialen zijn duurzaam (geen kunststof!); een echte aanrader.

Anke Olthof-Wallast - pianiste
Pieter-Jan Olthof - dirigent

comment image

They arrived today.

I don't think I've ever seen anything so well designed.

Thanks man.

 

Mark Wilkes - Ireland

comment image

The lamps are really magnificent: bright light over the whole width with no dazzling the audience or the player, absolut solid mounting, very smart looking - best lamps ever!

 Stephen Ristau - München

Diogenes Quartett