Levering info

Retourneren

Je kunt de bij ons bestelde goederen binnen 14 dagen retourneren (omruilen). De termijn voor het retourneren van de goederen die in de online winkel besteld zijn, zal in werking treden wanneer de koper de bestelling heeft ontvangen.

Verplichte voorwaarden voor de uitvoering van de retour-/omwisselingsprocedure:

  • De goederen dienen volledig te zijn aangeleverd (voor een retournering wordt enkel de volledige set geaccepteerd, dus geen losse artikelen uit de aangekochte set);
  • Er moet een originele en onbeschadigde verpakking aanwezig zijn;
  • Het moet in de originele staat geretourneerd worden.

De verkoper heeft het recht om de koper een retourzending te weigeren als er niet aan deze voorwaarden voldaan wordt.

Redenen waarom de goederen niet geretourneerd of geruild kunnen worden:

Er zijn meer dan twee weken verstreken vanaf de aankoopdatum van een product dat geen gebreken vertoont;

Tijdens de inspectie van de staat van de goederen werden er feiten ontdekt die wijzen op een poging tot het openen, repareren of andere schendingen van de garantieservice;

Het missen van een document dat de aankoop van de goederen bevestigt, een garantiekaart of het ontbreken van een volledige set goederen.

Onze online winkel voldoet aan haar garantieverplichtingen in overeenstemming met de wetgeving van Nederland. Onze medewerkers proberen bij het samenstellen van de orders een visuele controle uit te voeren met betrekking tot de volledigheid en mogelijke aanwezige gebreken bij de te verzenden goederen. Bij het verpakken van pakketten houden we alsmede rekening met de omstandigheden van het transport; om deze reden verpakken we kwetsbare goederen daarom op een speciale wijze en met een speciale markering.

Onze online winkel is niet in alle gevallen de fabrikant van de goederen. Om deze reden kunnen wij helaas geen gebreken tijdens het verpakken van het te verzenden pakket vaststellen, indien de goederen bijvoorbeeld in een blister- of vacuümverpakking verpakt zijn. Een fabrieksfout kan immers enkel tijdens het openen en bij het in gebruik nemen van het artikel aan het licht komen. In dergelijke gevallen kiezen we uiteraard de kant van de koper en nemen we daarom alle kosten voor het vervangen van de defecte goederen op ons.

Er zal echter niet aan de eisen van de consument worden voldaan als er bewijzen zijn dat de gebreken aan de goederen ontstaan zijn doordat de consument de regels voor het gebruik van de goederen of de opslag ervan geschonden heeft. Dat wil zeggen dat de goederen enkel teruggenomen of omgeruild worden als het defect buiten jouw schuld om ontstaan is.

Neemt eerst contact met ons op voordat jij het product retourneert. Vul daarvoor een aanvraag in, waarin jij de redenen voor de retournering (omruiling) van het product aangeeft, zoals de defecten of mogelijk andere redenen die jij waarneemt waardoor het product niet oké is.

Zodra jouw verzoek tot retournering (omruiling) van de goederen goedgekeurd is, dan zullen de transportkosten voor onze rekening zijn.

Indien jij graag wilt weten hoe jouw aankoopbedrag terugbetaald wordt, dan kun je alsook contct met ons opnemen.

Kortom, als jij het product graag wilt retourneren en vergoed wilt hebben, dan moet jij:

    1. Een foto maken van de reden waarom jij deze wilt retourneren en vergoed wilt hebben (incompleet zijn, of zoiets dergelijks) en ons een e-mail sturen.
    2. Het artikel in de originele vorm naar het retouradres opsturen, inclusief het aankoopbewijs en de verpakking
    3. Vervolgens op de vervangende goederen of een restitutie wachten

De terugbetaling vindt binnen enkele bankwerkdagen plaats op de rekening waarop de betaling plaatsvond, indien de goederen vooraf betaald waren. Ingeval de koper de goederen echter eenzijdig zonder een goede reden bij ontvangst weigerde, iets wat extra kosten met zich meebracht voor de verkoper (zoals een betaalde opslag of retourlevering ), dan kan de restitutie met aftrek van dit bedrag aan extra kosten voor de verkoper plaatsvinden.